SPORTMASSAGE
Deze massage bevordert de afvoer van afvalstoffen als melkzuur en stimuleert de stofwisseling. Het houdt de spieren soepel en fit.
Melkzuur is een verbrandingsproduct dat in de spieren het kenmerkende branderig, vermoeiend gevoel veroorzaakt.
Gericht op het verminderen van vermoeidheidsverschijnselen, ter herstel na blessures, ter voorkoming van letsel of ter voorbereiding op en verbetering van sportinspanningen.
Ideaal enkele dagen voor een wedstrijd of erna zodat je er weer tegenaan kan.
Hoe werkt een sportmassage?
Bij een sportmassage wordt stevig gemasseerd, waarbij bindweefsel wordt losgemaakt en knopen uit je spieren worden gehaald. Daarvoor moet er diep in de spieren worden gemasseerd, wat soms niet prettig aanvoelt. Even door een zure appel bijten, voordat je je beter gaat voelen. Je lichaam geeft met deze pijn namelijk aan dat er iets niet goed zit en juist dat wordt verholpen.
De nadruk van de sportmassage ligt op het bevorderen van de bloedcirculatie en het verminderen van ontstekingen van het lichaam.
Je kunt een sportmassage ook gebruiken om je spieren te activeren, bijvoorbeeld aan het begin van een trainingstraject of als je een tijdje niets gedaan hebt. Een sportmassage kan dus zowel preventief, pro-actief en reactief worden ingezet.
Voor wie?
Laat de naam 'sportmassage' je niet misleiden, want ook als niet-sporter heb je zeker baat bij een sportmassage.
Een sportmassage is namelijk ook geschikt voor wie zwaar werk verricht.
Een stijve nek of rug door een verkeerde zithouding. De massagetechnieken bieden veel voordelen voor personen met (chronische) pijnen.
Ook voor mensen die geen sport beoefenen.
Je hoeft geen klachten te hebben om een sportmassage te ondergaan.
Het is een stevige, maar fijne massage waarvan je de effecten dagen later nog steeds voelt.
Tip: drink na de massage wat extra water om vrijgekomen afvalstoffen door de massage beter af te voeren en om hoofdpijn te voorkomen.